aa 

Dekking

Senna is 27 Januari j.l. loops geworden (Dag 1 v.d. loopheid). Op 7 Februari is Senna voor het eerst gedekt door Tjebbe. Hieronder kun je meer lezen over het verloop v.d. loopsheid en de dekkingen.

4 Februari - Dag 9 van de loopsheid
Senna eet slecht. Gisteravond en vanochtend wilde ze niets eten. Bloed wordt wat helderder van kleur. Haar staart draait al opzij als we haar aaien over haar rug en kont. Morgen of overmorgen gaan we richting Tjebbe. Is het nog niet gelukt, dan gaan we dinsdag terug.


5 Februari - Dag 10 v.d. loopsheid
Vanochtend met Senna aan de riem naar het bos geweest. Ze moest nog niets hebben van andere honden aan haar kont. Het heeft dus geen zin vandaag al richting Tjebbe te gaan. Morgenvroeg weer eerst even naar het bos en dan kijken we weer hoe Senna reageert. Haar staart-reflex (opzij draaien bij aaien op haar kont) is ook nog niet overduidelijk aanwezig. Even afwachten of het morgen verandert is, anders gaan we dinsdag richting Tjebbe.

6 Februari - Dag 11 v.d. loopsheid
Haar vloeiing is een stuk lichter te worden, rose en al steeds kleurlozer. We gaan vandaag in ieder geval naar Tjebbe. Liever te vroeg, dan te laat!  
Update: Zoals mijn gevoel al zei, te vroeg. Vandaag is het niet gelukt! 

7 Februari - Dag 12 v.d. loopsheid
Vanmiddag gaan we een nieuwe poging doen. Vanavond laat zal ik hier een nieuwe update plaatsen of het wel of niet gelukt is. 
Update: Vanmiddag waren we iets voor half 5 bij Tjebbe. Om 5 over half 5 stonden Senna en Tjebbe al gekoppeld. Ze hebben vervolgens ruim 10 a 15 minuten gekoppeld gestaan. Morgen gaan we nog een keer, voor nog een dekking. Vandaag was dus een geslaagde reis! 

Eerst even spelen!
Stabyhoun.nl

Kom maar hoor schatje!
Stabyhoun.nl

En... al snel volgde de dekking en koppeling
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl
 
8 Februari - Dag 13 v.d. loopsheid
Vanavond gaan we weer naar Tjebbe toe. Kijken of ze elkaar nog net zo lief vinden als gisteren. We logeren nu bij iemand 'in de buurt' en ze is constant aan het flirten met Kyra (teefje). Senna heeft er zin in, geloof ik. Ik ben benieuwd. Waarschijnlijk komt de update, of de dekking is gelukt, morgenvroeg pas. 
Update: En ja hoor, nog sneller dan gisteren! Ze waren nog geen 5 minuten samen in de tuin en het was alweer raak. Ze hebben vandaag 17 minuten gekoppeld gestaan. Naderhand waren ze nog steeds helemaal verliefd samen, dus kom maar op met de liefdesbaby's!

Stabyhoun.nl 

9 Februari - Dag 14 v.d. loopsheid
Vandaag heeft Senna duidelijk minder interesse in andere honden. Ze gaat niet meer met haar staart opzij staan en is niet meer zo pieperig als ze een andere hond ziet en er naartoe wil. We hebben wat dit betreft dus precies de goede dagen gehad waarin ze gewillig was!

In de komende weken zal ik verder gaan op de pagina "dracht", maar de eerstvolgende updates zullen waarschijnlijk pas over enkele weken komen. Eerder zijn er nog geen tekenen of ze drachtig is of niet.