aa 

 

Dekking

Stabyhoun.nlWe dachten dat Dieke op 18 februari (2017) loops was geworden, maar ze vloeide niet veel en het zette niet goed door. Na drie keer progesteron prikken (25 februari, 1 maart en 4 maart) en hele lage waardes (0,2; 0,3 en 0,125) en met lichamelijk onderzoek concludeerde de dierenarts in Sleeuwijk dat het waarschijnlijk een gespleten loopsheid is. Ze heeft een "aanloopje" genomen en vermoedelijk zal ze binnen enkele dagen/weken goed loops worden. We wachten het vol spanning af! 

Dag 7 van de loopsheid - 15 maart 2017
Op donderdag 9 maart is Dieke opnieuw loops geworden en dit keer goed. Vandaag op dag 7 gaan prikken, omdat het zou kunnen dat de waarde al hoger is dan bij andere loopsheden, doordat het nu een gespleten loopsheid is. Dat vermoedde ik eigenlijk niet, omdat ze nog heel donkerrood vloeit (naarmate ze richting dekrijpheid gaat, wordt de vloeiing lichtroze van kleur). Mijn vermoeden werd bevestigd, want de waarde was nog 0.22. Komende maandag (dag 12) gaan we opnieuw terug om te prikken.

Dag 12 van de loopsheid - 20 maart 2017 
Hèhè, eindelijk is de progesteronwaarde iets gestegen! Vandaag zat ze op 1.5. De waarde moet rond de 10 of hoger zijn, wil Dieke dekrijp zijn. De waarde kan ineens heel snel doorstijgen (wat bij Dieke's moeder bijvoorbeeld zo is). Het advies is over 3 dagen weer prikken (donderdag). Vanwege mijn werk kan ik dan niet, dus we gaan woensdag opnieuw prikken. Ergens eind deze week zal Dieke waarschijnlijk zo ver zijn.

Dag 14 van de loopsheid - 22 maart 2017
De afgelopen dagen zie ik wat verandering in gedrag. Dieke daagt de kat steeds uit en ze draait haar staart al opzij. Er gebeurt duidelijk iets met haar hormonen. ;) Vandaag met prikken zat de progesteron op 3.5 (en dus rond de eisprong). Vrijdag moeten we terugkomen om opnieuw te prikken en de dierenarts verwacht dat ze rond vrijdag/zaterdag klaar zal zijn voor de dekking.  

Dag 16 van de loopsheid - 24 maart 2017
Gisteravond zijn we na het werk richting Joppe gegaan (ondanks de nog lage waarde van woensdag). Ons gevoel was dat Dieke er toch al wel klaar voor was en dat klopte wel... ze ging staan als een huis! Joppe en Dieke hadden het erg leuk samen, alleen helaas miste Joppe.. De kansen voor die dag waren verkeken! 
Vandaag (vrijdag 24 maart) zijn we weer naar Sleeuwijk geweest om de progesteron te laten bepalen. Een uurtje later werd ik gebeld: 11.6! Vandaag dekken dus! 
Om zeker te zijn dat het goed zou gaan, zijn we naar iemand gegaan die dekkingen begeleid. Zowel Dieke als Joppe hadden er wel zin in en de dekking was zo gepiept! Op naar Joppe & Dieke puppy's!

Joppe en Dieke in spel
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl 

Dag 17 van de loopsheid - 25 maart 2016
Vandaag zijn we nog een keer op pad gegaan om te kijken of de dame en heer er nog zin in hadden... Dat was zo! Binnen een paar minuten stonden ze al gekoppeld; nog sneller dan gisteren. Dit keer een koppeling van ongeveer 5 minuten. Na de dekking zijn we met twee tevreden honden nog even het bos in gegaan. Dieke en Joppe hebben goed hun best gedaan; nu is het afwachten!

Stabyhoun.nl

We gaan nu verder op de pagina "dracht".