aa 

 

Dekking

Stabyhoun.nl


Dieke is op zaterdag 30 maart loops geworden (dag 1 van de loopsheid). Vrijdag 5 april zal voor het eerst progesteron 
geprikt worden. Op deze manier kan (mee) gekeken worden wanneer ze precies dekrijp is. 


5 april 2019 - Dag 7 van de loopsheid
Vandaag hebben we voor het eerst progesteron laten bepalen en de waarde was nog 0.6. We gingen al uit van een lage waarde, want ze zit natuurlijk pas op dag 7. Komende maandag wordt er weer opnieuw bloed afgenomen om te kijken wat de waarde van het progesteron is. Bij een waarde boven de 10 zou Dieke gedekt moeten worden. Daar zitten we dus nog lang niet!  

8 april 2019 - Dag 10 van de loopsheid
Eigenwijze Diekepieke! Vandaag progesteron waarde weer laten bepalen en deze was nu 0.5. Nog iets lager, dus ... voorlopig nog geen actie. Nu was Dieke vorig nestje ook pas rond dag 16/17 zo ver en vorige loopsheid zelfs pas rond dag 19. Ze vraagt dus nog even wat geduld van ons! Zodra er weer nieuws is, melden we het!

11 april 2019 - Dag 13 van de loopsheid
De progesteron waarde is eindelijk gestegen, naar 2.45. Ze zit daarmee precies gelijk aan twee jaar geleden (toen op dag 12 1.5 en dag 14: 3.5). Dat betekent dat ze nu tegen de eisprong aan zit (deze verwachten we morgen). Ze is dan waarschijnlijk rond het weekend zover om gedekt te worden door Sybe. Ze gaat ook al steeds meer staan voor (gecastreerde) reuen die we tegen komen. Ze wil érg graag naar andere honden toe als ze er in de verte een ziet en als ze gaat staan, is haar staartreflex ook al duidelijk aanwezig (wegdraaien van haar staart). We komen dus in de buurt....

12 april 2019 - Dag 14 van de loopsheid
Vandaag hebben we Sybe opgehaald voor een logeerweekendje. Vandaag zou nog wat vroeg zijn voor de dekking, maar dan kan het stel gewoon nog wat meer kennismaken met elkaar. Nou, de twee lieten er geen gras over groeien en nog geen 10 minuten na hun samenzijn stonden ze gekoppeld (ongeveer 10 minuten); geen goede foto's want Patty was alleen en had haar handen vol aan het stel. ;) We denken dat het nog wat vroeg is (gezien de progesteron waarde van gisteren), maar blijkbaar dachten Dieke & Sybe daar anders over! 

Uitdagen; spel 
Stabyhoun.nl 
Na de daad lekker even samen wandelen. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Het stelletje samen aan het water
Stabyhoun.nl

13 april 2019 - Dag 15 van de loopsheid
Vandaag hebben we nog progesteron geprikt en daar zijn we blij om, want na de dekking van gisteren zou je denken dat we al goed zaten, maar... 4.72 was haar progesteron waarde vanmorgen (met een waarde van 10 ongeveer is ze pas dekrijp). Die twee hebben dus echt een pleziertje gehad gisteren! Sindsdien is er ook relatieve rust, met af en toe wat spel samen. Ze zit nu wel rond de eisprong. Maandag laten we nog een keer prikken om te kijken of Dieke's waarde goed is doorgestegen.
Update 13 april: Sybe en Dieke zijn een fantastisch stelletje samen. Trekken heel mooi met elkaar op tijdens wandelingen en zoeken elkaar binnen regelmatig op. Sybe checkt regelmatig bij Dieke, maar nu de "druk" er bij hem vanaf is, lijkt hij toch ook aan te geven dat Dieke nog niet zover is. Wat foto's van de wandelingen van vandaag. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 

14 april 2019 - Dag 16 van de loopsheid 
In de loop van gisteravond zagen we al een verschil. Sybe begon Dieke steeds interessanter te vinden en was meer en meer aan haar zijde te vinden. Dat was vanmorgen nog meer het geval. Na de ochtendwandeling zaten we met het gezin aan het ontbijt en toen begon het stelletje ineens te "spelen". Snel naar buiten gestuurd en nog geen minuut later stonden ze gekoppeld! Daar zat Patty dan, op d'r sokken en zonder jas met een paar graden boven nul. Je moet er iets voor over hebben! ;) 
De rest van de dag was het rustig. Wel veel samen, maar ook heerlijke rust, naast de uitgebreide wandelingen. Na de avondwandelingen, loopt Patty met Sybe en Dieke de tuin in. We zijn nog niet halverwege of Sybe zit al bovenop Dieke. Dat is dekking nummer twee van vandaag! Sybe lijkt precies te weten wanneer het moment daar is. ;) Een geslaagde dag! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl  
Stabyhoun.nl

15 april 2019 - Dag 17 van de loopsheid
De dag begon al goed. Na de ochtendwandeling, meteen bij de ingang van de tuin, stond het stel alweer gekoppeld. Eind van de ochtend hebben we nog een keer progesteron laten prikken. De uitslag laat altijd een paar uur op zich wachten. Ondertussen waren we (mijn schoonmoeder en ik/Patty) gaan lopen met alle vier de honden (Dieke, Sybe, Melo & Senna). Tijdens de wandeling was Sybe weer erg geïnteresseerd in Dieke en ja hoor, die zagen we niet aankomen! Dieke & Sybe stonden weer gekoppeld, maar nu midden op de dijk. Oh oh...! ;) 
Ongeveer een uur daarna kregen we de uitslag van de progesteron. 16,9! "Uhm, hij is hard doorgestegen en het is wat aan de late kant zelfs al, ze moet nú gedekt worden!" Waarop ik antwoordde: "Nou, de natuur heeft prachtig zijn werk gedaan en Sybe heeft het goed aangevoeld. Ze is sinds gisteren al meerdere malen gedekt." Gezien haar progesteron waarde, lijkt dit de perfecte timing te zijn geweest. Goed gedaan, Sybe! 
's Avonds zijn we weer even gaan wandelen en ook toen lieten ze er geen gras over groeien. Daar zit ik weer, midden in het gras met een gekoppelde Sybe en Dieke! Na de wandeling is Sybe weer terug richting huis gebracht. Ze hebben hun best gedaan samen. Nu kunnen we alleen nog maar hopen op goed nieuws over 4 weken. Aan hun inzet kan het niet liggen! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 

We gaan verder naar de pagina dracht, in de hoop dat we positief nieuws kunnen geven over een aantal weken!