aa 

Dekking

Op 6 juni j.l. is Eem loops geworden (dag 1 van de loopsheid). Aangezien Toby niet ver weg woont, zullen we geen progesteronbepalingen doen, maar gaan we gewoon te zijner tijd richting Toby als Eem zover lijkt.

Dag 13 van de loopsheid
Vrijdag 18 juni 2021: We hebben al een aantal pogingen gedaan, maar dat heeft nog niet tot een gewenste dekking geleid. Eem gaat wel staan, Toby mag springen, maar niet doorzetten. Om toch zeker te zijn dat we nog niet te laat zijn, zijn we toch progesteron gaan prikken. Een paar uur na het prikken kregen we de uitslag, progesteron is 5,33 en ze zit dus nu rond haar eisprong. Het klopte dus dat ze zich nog niet wilde laten dekken. De beste tijd om te dekken is ongeveer 48 uur na de eisprong (bij een waarde boven de 7-8).

stabyhoun.nlDag 14 van de loopsheid
Zaterdag 19 juni 2021: We zijn vanochtend meteen nog even langs de dierenarts te gaan om nogmaals progesteron te prikken, zodat we zeker weten dat de stijging doorgezet heeft en de eisprong echt geweest is. Een paar uur later werd ik gebeld, ze had een waarde van 9.0 en dat betekent dat ze vandaag gedekt moet gaan worden (en morgen). In de middag zijn we naar Toby en zijn eigenaren gegaan. Ondanks veel pogingen, mocht Toby nog steeds niet doorzetten. We zijn tussendoor even gaan lopen en hebben ze daarna weer samen laten proberen, nog niets. Na verschillende pogingen en pauzes tussendoor, in overleg besloten dat Toby bij ons mocht komen logeren, zodat ze samen alle tijd zouden hebben. Toby vond het prima en wel gezellig om met zijn vriendinnetje mee te gaan. Ook hier werden diverse pogingen gedaan, maar steeds snauwde Eem op het moment dat Toby echt door wilde zetten. De dame en heer weer een tijdje apart van elkaar gelaten om vervolgens een paar uur later weer samen te zetten. En ja hoor, binnen 5 minuten stonden ze ineens gekoppeld! Wat een opluchting! Ze hebben vervolgens 20 minuten gekoppeld gestaan. 's Avonds in het park liepen ze vervolgens als een verliefd stelletje continu bij elkaar in de buurt. Een schattig gezicht. 

stabyhoun.nl

stabyhoun.nl

Dag 15 van de loopsheid
Zondag 20 juni 2021: Dat was een onrustige nacht. Patty heeft op de bank geslapen, zodat er niet zomaar iets kon gebeuren met het stel en omdat Toby nog niet vaker hier geweest is. Ondanks tussendoor lekker bij mij op de bank liggen, wilde Toby ook wel heel graag nog wat pogingen ondernemen bij Eem. Maar nacht = slapen, dat vond Eem ook. Toby had eigenlijk andere plannen. In de ochtend het stel uitgelaten in het park, waarbij ze wel met elkaar liepen, maar we niet het idee hadden dat er iets zou gebeuren. Eenmaal thuis staat Patty in de keuken het ontbijt klaar te maken en vervolgens een geluid ... Staan die twee gekoppeld op de bank! Ze hebben 15 minuten gekoppeld gestaan. Nou... Ze hadden dus duidelijk het kunstje door en de smaak te pakken samen! ;) 
We hebben vervolgens Toby naar zijn eigenaren terug gebracht, omdat ze het fijn vonden als hij weer thuis zou zijn. In de avond nog een keer afgesproken en dus weer die kant op gegaan. Wederom, nog geen 5 minuten later stonden ze gekoppeld, dit keer ruim 25 minuten!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl

Dag 16 van de loopsheid
Maandag 21 juni 2021: Het bloed dat Eem vloeit is weer iets donkerder, dus ook daarnaar kijkend (buiten de progesteron) lijken we de goede dagen gehad te hebben. We kunnen nu niet meer doen dan afwachten en duimen! 

We gaan nu verder op de pagina dracht. Hopelijk krijgen we over ongeveer 4 weken goed nieuws te horen ...