aa 

 

Baron Douwe v. 't Brabantse Bont - dit is het vervolg op deze pagina

Op deze pagina is het vervolg te vinden met verhalen over Douwe en zijn maatjes Senna & Marre.

3 mei 2014
Hier weer een korte update vanuit Den Haag. Recent hebben wij Patty met Senna en Dieke op bezoek gehad. We hebben een hele leuke dag gehad en het was ook erg leuk om te zien hoe goed Senna, Dieke, Douwe en Senna het onderling met elkaar konden vinden. Vooral Dieke en Douwe vonden elkaar wel heel erg leuk. Verder zijn we blij dat het mooie weer zich al weer frequent laat zien. Dit betekent dat de zwem- en baggertijd is echt is aangebroken en dat is weer goed voor de taille van beiden. Laten we het er op houden dat DoSe in afgelopen winter niet zijn omgekomen van de lekkernijen dus in de ideale wereld zou er ietsies af mogen qua gewicht maar dat komt wel goed.
Daarnaast gaan wij nog steeds wekelijks met beiden op knuffeltocht naar de dementeren en dat blijft toch iedere keer een feestje. Die 1,5 uur waarbij zowel DoSe als de ouderen even ongestoord kunnen knuffelen en genieten is magisch. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

9 juni 2014
Nieuwe website: http://frieskestabij.weebly.com/


16 juni 2014 
Hierbij weer wat nieuwe foto's. Ook met de nieuwe aanwinst Marre.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl

4 Juli 2014
Foto-update van Douwe:
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


12 augustus 2014

Het gaat goed met Douwe.. Douwe is in lekker rustig vaarwater terecht gekomen en geniet van alle dingen in het leven zolang het maar gestructureerd en met rust gebeurd.  Is het nu zijn dagelijkse wandeling in het bos of de wekelijkse knuffelsessie in het verzorgingstehuis, hij vind het best. Douwe heeft alleen best veel last van de warmte gehad de afgelopen periode dus hebben wij veelvuldig de verkoeling van het water opgezocht waar hij dan ook vaak niet vandaan te krijgen was. Er zijn niet veel dingen meer waar je Douwe mee over de kling kunt krijgen,... behalve dan zijn bal.. die is en blijft heilig. We zijn nog steeds stapel op onze grote vent en beseffen dat wij boffen met hem.
Stabyhoun.nl 


9 september 2014

Hier weer een korte update.
Sinds de laatste update weinig nieuws hier te melden, behalve dat we het erg leuk vonden om bij de nestwandeling te zijn. DoSeMa hebben genoten en wij ook. Onderlinge rolverdeling nog hetzelfde hier. Douwe speelt graag met z'n bal en Senna en Marre graag met elkaar en wij zijn daar weer een dankbaar toeschouwer van :)
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 

27 april 2015

Wat foto's van Douwe.
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 

1 mei 2015
Meneer had lol!
Stabyhoun.nl 
Weer met Douwe naar dementerenden geweest... Hij was echt werkelijk in topvorm... Was toevallig een huisarts (jonge vrouw nog) die eens bleef kijken. Mij was het nog niet opgevallen maar het viel haar op dat Douwe iedere bewoner op een andere manier benadert... De een heel rustig en voorzichtig en de ander weer met zachte kwispel en een ander weer met brede kwispel... Tevens benadert hij de een recht toe en de ander met een bochtje van op zij... Ook heeft hij feilloos door wie wel/wil en wie niet... Ik stuur daar niet in... Dat bepaalt hij... Huisarts vond Douwe een kanjer en dacht dat hij hier voor getraind was... Noop zei ik... Dit is Douwe puur natuur. Toen zei ze super hoe hij de mensen een groot plezier doet... Laatste reactie van mij (ik hou van t laatste woord hebben)... Nou de mensen zitten er voor hem... ;)


1 juli 2015

Hier een korte update van Douwe... 
Recent zijn we op visite bij Patty geweest en heeft ons 3-tal moeder Senna en vriendin Dieke weer gezien en Patty uiteraard. Douwe had nog steeds het grootst mogelijke respect voor moeders (zoals het hoort). Vervolgens even een korte ronden gelopen.... bleek een rondje van ruim 2 uur. Die wandeling hebben we echt een aantal dagen in de kuiten gevoeld hahaha.  Verder bleek maar weer hoezeer Douwe op zijn moeder lijkt, zelfs de toon van de blaf was gelijk aan elkaar. Dit maakte het voor ons soms best lastig te bepalen wie we soms nou vriendelijk doch dringend moesten verzoeken eens die kaken op elkaar te zetten als die de bal niet had. Als met al was het een erg leuke middag (dank hiervoor Patty). We hebben nu vakantie en gezien het prachtige weer lopen we iedere ochtend vroeg op het strand. Als het aan Douwe ligt dan verhuizen we naar het strand :) Tot voor kort kwamen we niet heel vaak op het strand omdat Senna erg wegloperig was maar dat is sinds korte tijd verleden tijd (lijkt wel) dus we kunnen/durven veel meer met haar. Al met al... gaat goed hier!
Stabyhoun.nl
 


18 september 2015

Douwe heeft vanmorgen zijn afscheid als aaihond in een tehuis voor dementerenden gehad. Douwe is daar 1,5 jr terug begonnen en heeft daar ontzettend veel mensen een glimlach weten te bezorgen of verhalen van vroeger naar boven gebracht. Helaas hebben wij moeten besluiten om hiermee te stoppen omdat Douwe nu in een mindere periode zit waarin zijn zicht verminderd is waardoor hij ontzettend bang is (geweest). Douwe wilde eigenlijk nagenoeg het huis niet meer uit muv 1 x in de ochtend en een snelle ronde in de avond. Verder verbleef hij liever in huis en tuin. We hebben besloten om hier niet meer tegen te vechten maar puur naar hem te kijken en als hij niet wilde dan hem ook niet te dwingen, het is goed zo. Liever dat Douwe zich prettig in huis en tuin voelt ipv vol angst buiten agv zijn zicht. Het feit is nou eenmaal zo. Nu na enige tijd (weken) kunnen verder we zeggen dat er voorzichtige stabilisatie waarneembaar is en hij wil zowaar weer mee naar losloop gebieden. Douwe kan vooralsnog niet meer lopen in grotere groepen want dat werkt niet (meer) voor hem en dat heeft overduidelijk ook zijn weerslag op vooral Senna die toch een soort van begeleidende rol op zich heeft genomen en zichtbaar feller is ten opzichte van "vreemde honden".  Ik heb zelf nog nagedacht over het eventueel schrijven van een vervolgstuk in het NVSW clubblad maar ik beschouw dat als een zinloze excersitie en gooi dan ook die handdoek in de ring. Onze prioriteit ligt bij Douwe...  


3 april 2016

Super trots op Douwe... Hij zit nog steeds in een stijgende lijn qua gedrag ten opzichte van zijn afnemende zicht. Ik durf te stellen dat hij momenteel nog nooit zo goed in z'n vel heeft gezeten als op het moment dat wij het met 9 maanden ontdekten. Zonder enig probleem op giga druk strand, overal fietsers, vliegers, gierende kinderen, laagvliegende helikopters en super veel honden. Alles was prima, geen schijntje angst... al ons geduld en stapjes terug durven nemen betaald zich uit en hierbij uiteraard niet te vergeten een Senna die ook gecontroleerder wordt in d'r acties (nu veelal alleen nog een korte brom of 1 stap naar voren zetten) richting andere honden waar Douwe "blind" op vaart... Nu hopen dat dit stabiel blijft maar voor nu "enjoying the moment". 

Nog steeds ballenzot!
Stabyhoun.nl 


 

14 Mei 2017
Drukke tijd hier. Ben zelf vol in afstudeerfase, scriptie recent goedgekeurd en nu bezig met m'n verdediging voor te bereiden. DoSeMa kabbelen ondertussen weer rustig voort met dien verstande dat Douwe en Senna eind vorig jaar echt heel erg ziek zijn geweest agv een virus waarbij Marre zelfs met spoed opgenomen is geweest en echt kantje boord heeft gelegen. Ik heb het idee dat Senna en Marre na enige maanden nu weer volledig herstelt zijn. Douwe is opzich wel herstelt maar is conditioneel echt absoluut niet meer de oude.. De lange wandelingen haalt hij niet meer... We plannen onze wandelingen dus nu strategisch zodat hij niet uitgepierd bij de auto komt.. Een uur tot ander half uur is echt maximum anders is hij daags erna na nog echt kapot. Zolang wij daar rekening mee houden dan is er niets aan de hand.. Verder is het nog een hele grote kroel en een blij ei..  Daarbij begint hij nu wat te grijzen in zijn toet ;) Al met al gaat het dus goed hier en hopen we gezondheidstechnisch op een beter jaar! 


 

24 september 2017
Douwe zit al een aantal maanden in de malle medische molen. Douwe begon namelijk in rap tempo heel erg slecht te lopen. Veel onderzoeken, foto's en veel medicatie (o.a. prednison, tramadol etc) verder is hij van 4 manke poten terug naar 1. Hiervoor heeft hij 3 weken terug een kijkoperatie ondergaan aan 1 van zijn schouders. Tijdens deze operatie is een los botfragment uit zijn gewricht verwijderd. Tevens bleek een groot deel van zijn kraakbeen weg te zijn en moest zijn bot worden bijgeschaafd. Douwe zit nu in herstel en mag wekelijks 5 minuten extra lopen mits het gaat. Vooralsnog is 15 minuten een hele uitdaging/eind voor hem dus uitbreiden naar 20 minuten zal echt nog wel even duren, laat staan nu permanent rondes van 15 minuten met hem te lopen. Afhankelijk van hoe het de komende periode gaat zal er wellicht een 2, grotere, operatie nodig zijn. Wat de toekomst brengt omtrent zijn mobiliteit en of hij ooit nog los kan lopen is vooralsnog geheel onbekend. Vooralsnog zitten wij nog te hopen dat we gaan meemaken dat hij 15 minuten aan de lijn kan lopen zonder dat wij hem s'avonds naar buiten en weer terug naar binnen moeten dragen. We proberen er het beste van te maken door toch hem het idee "lopen in het bos" te geven. Daarom heb ik afgelopen week wat verkennende ritjes gemaakt en wat hele kleine natuurgebiedjes in de regio gevonden waar hij aangelijnd mag lopen en waarbij het rondje niet langer is dan 10/15 minuten. Dit hebben vandaag voor t eerst gedaan en ohh wat was hij blij. Nu afwachten hoe de reactie is.. Gelukkig blijft hij ondanks alles een blij manneke. Al met al weer een hoop zorgen waarbij we echt moeten afwachten wat de toekomst voor hem brengt.


19 Januari 2019
Vanmiddag hebben wij helaas afscheid moeten nemen van onze grote vriend Douwe. Ruim 1 jaar geleden hoorden wij dat Douwe grote problemen met zijn gewrichten had. Omdat er niets aan te doen was hebben wij ons voorgenomen zolang mogelijk van hem te genieten. Langzaam maar zeker namen de hoeveelheid pillen toe om hem het leven draaglijk te blijven maken. Gisteren keken wij elkaar aan en ik wist dat het genoeg was. Douwe heeft wellicht maar 7,5 jr geleefd maar voor 3 volle levens liefde gegeven. Niet alleen aan ons maar ook de jaren dat hij vrijwilliger was als aaihond in een tehuis voor Dementerenden. Unieke momenten hebben wij beleefd met zowel hem tussen de dementerende mensen als met terminale mensen. Douwe had de gave om door de huid van mensen heen te kijken en puur de mens als persoon te zien. Dag lieve vriend.