Pups

We verwachten rond half/eind augustus 2021 pups van Eem.

stabyhoun.nlZeer incidenteel fokken wij een nestje. Wij hebben onze honden als gezinshonden en de reden om af en toe een nestje te fokken, is voor behoud van het ras. 
Indien je bij ons op de wachtlijst wil, is het de bedoeling eerst een keer kennis te komen maken, alvorens we je/jullie op de wachtlijst plaatsen. We hebben af en toe een nestje uit liefde en voor instandhouding van het ras. Wij fokken volgens de regels van de Stabyhoun UK (rasvereniging). Onder de vlag van de Engelse rasvereniging dus, omdat zij meer eisen stellen aan gezondheid en meer belangrijke punten en denkwijzen vertegenwoordigen, waar wij achter kunnen staan. Waarbij een gezond behoud en voortbestaan van het ras voorop staat!
We
 maken graag vooraf kennis met eventuele toekomstige eigenaren van de pups. Qua prijs hanteren we de richtlijn van de rasvereniging voor een pup (1275 euro). De pups worden geënt met 6 weken, gechipt, DNA wordt afgenomen, ze krijgen een stamboom- en DNA-certificaat van de Raad van Beheer en worden ontwormd. Ook zullen wij extra een Embark (DNA) test afnemen bij alle pups, waarbij de pups op ruim 200 erfelijke ziekten getest worden, maar ook zaken als inteelt, vachtkleur, etc. worden daarmee bekend. Deze test is inbegrepen in de pupprijs. Wij zien het als een enorme meerwaarde om deze extra informatie te hebben, omdat we gaan voor zo'n gezond mogelijke pups! Rond de 8 weken mogen ze naar hun nieuwe baasje(s). De ouders voldoen aan alle gezondheidseisen van de rasvereniging. Er zal veel aandacht worden besteed aan de socialisatie van de pups. Een goede socialisatie begint al in het nest en het is dan de taak van de toekomstige eigenaren dit begin verder uit te breiden. Je bent van harte welkom om bij ons thuis een kijkje te komen nemen en kennis te maken met ons, Eem en haar moeder Dieke. 


Wij hebben in 2011 een nestje gefokt met Senna (Senna Sietske v.d. Wagenschuur) en in 2017 & 2019 een nestje met Dieke (Dieke Aukje fan è Nije Leane). Wat voor Dieke het laatste nestje ook was. We zijn liefhebbers van het ras die zéér incidenteel een nestje fokken.

 

 09 april 2014 - Baronie Nest (2011)
Wat vliegt de tijd, van pup tot prachtige volwassen honden. 3 jaar alweer! Gefeliciteerd!
Stabyhoun.nl