Dracht


Stabyhoun.nlGewicht

Week 1
14 apr 
Week 2
21 apr 
Week 3
29 apr 
Week 4
6 mei 
  Week 4
9 mei 
Week 5
12 mei 
Week 6
19 mei 
17.8 - 18.1 18.1   18.3 18.6

Week 7
26 mei

Week 8
2 juni 
Week 9
9 juni


 
  

 


Week 1 - 14 t/m 20 april 2019Stabyhoun.nl
Dekking 14 & 15 april

0 tot 7 dagen: Wat gebeurt er in het lichaam?
Bevruchting vindt plaats. 
Tweecellige embryo's wachten in de eileiders. 
De embryo's zijn vrij resistent tegen invloeden van buitenaf.Week 2 -  21 april t/m 27 April 2019Stabyhoun.nl

8 tot 14 dagen: Wat gebeurt er in het lichaam? 
Het embryo is 4-cellig bij het begin v.d. week en tegen het eind 64-cellig. 
Het embryo gaat nu de baarmoeder binnen.

Voorlopig zijn er nog geen tekenen te zien. Dieke is wat zachter met knuffelen, rustiger (niet vooruit te branden tijdens een wandeling) en eet weer vanalles wat ze op straat kan vinden, maar dat zegt allemaal niets tot weinig. Gedragsverandering kan bij de periode na de loopsheid passen of komen door de dekking/koppeling. ;) 

Week 3 - 28 april t/m 4 mei 2019 
15 tot 21 dagen: Wat gebeurt er in het lichaam?
Dag 19 kapselen de embryo's zich in de baarmoederwand in.

Stabyhoun.nl28 april 2019 (dag 15): Dieke is nog steeds erg sloom. Met een balletje tijdens een wandeling is er iets meer enthousiasme, maar het blijft matig. Ze slaapt veel en is vooral heel gefocust op alles wat met eten te maken heeft (alles wat volgens háár eetbaar is). Tijdens wandelingen hoor je mij nu regelmatig roepen: "Nee, Dieke, laat los!", "Dieke, nee, doorlopen!", etc. Echt ontspannen wandelen is het niet, want er gaat geen wandeling voorbij waarbij ze niets te eten heeft gevonden. Daarnaast hebben we haar de laatste week al een aantal keer boven op de eettafel aangetroffen als we de auto voorrijden bij thuiskomst ... En nee, dat doet ze normaal niet! Kwijlen kan ze momenteel ook als de beste bij het wachten op haar eten. Daarnaast zijn haar tepels wat groter en rozer. Hormonen, hormonen ... Het is nog zo'n 2 weken wachten en dan weten we of dit gedrag ook echt wat betekent.

29 april 2019 (dag 16): Dieke is aangekomen, maar dat kan nog niet van een eventuele dracht zijn. Het gewicht hoort gelijk te blijven in de eerste weken (vanaf week 4/5 zal gewicht gaan toenemen). De gewichtstoename is eerder te wijten aan al het extra eten dat ze her en der vindt.

3 mei 2019 (dag 20): Wat duurt het toch (relatief) lang tot de echo! Waar ze eerder zoveel liet zien, allerlei tekenen, was het de afgelopen dagen rustiger. Dieke eet weer gewoon (geen vreten) en is weer wat vrolijker met wandelen. Vandaag liep ze zowaar weer voor me uit, in plaats van achter. Ze lijkt verder niet misselijk, wat ze vorige dracht wel was rond deze dagen. Man, wat word je onzeker hiervan! Aan de andere kant: De afgelopen week wilde ze verder niet met haar hondenvriendjes spelen als we deze tegen kwamen. En vanmorgen hebben we een klein beetje afscheiding gezien en dat zou een goed teken zijn (het enige betrouwbare signaal, al het eerdere kan ook schijndracht zijn). Laten we het hopen! Op 11 mei staat de echo gepland en hopen we op positief nieuws... 

Stabyhoun.nl


Week 4 - 5 t/m 11 Mei 2019Stabyhoun.nl
22 tot 28 dagen: Wat gebeurt er in het lichaam?

Ontwikkeling v.d. ogen en de rugwervels. Het hoofdje krijgt vorm. De foetus groeit van 5-10 mm tot 14-15 mm. De ontwikkeling v.d. organen is begonnen.

9 mei 2019 (dag 26): "Weet je al iets?" Deze vraag krijgen we dagelijks te horen. Nee, helaas! Een vermoeden, dat wel en we hopen het zo erg, maar daarom valt natuurlijk álles op. Uiteindelijk is het enige echte bewijs de echo komende zaterdag. Qua gedrag zien we geen misselijkheid, geen vreetbuien meer, maar is ze vooral héél erg rustig. Ze slaapt veel, speelt niet, loopt sloom tijdens wandelingen en is snauwerig naar andere honden als ze opdringerig zijn of loopt er ineengedoken langs. Haar tepels zijn gegroeid en ze oogt wat voller. Of willen we dat allemaal zien? ;) Over twee dagen zullen we het eindelijk weten, is ze drachtig...? 

11 mei 2019 (dag 28): Eindelijk was het vandaag zover, de echo! Op de weegschaal bij binnenkomst en nu 18,5 kilo. Dieke liet alles gelaten toe en al direct kwam tijdens de echo de eerste pup in beeld. Er zijn een paar pups gezien. We kunnen dus puppy's verwachten en zijn ontzettend blij! Goed gedaan, Sybe & Dieke! Later volgen nog meer echo-foto's. 
Stabyhoun.nl

Week 5 - 12 t/m 18 Mei 2019

29 tot 36 dagen - Wat gebeurd er in het lichaam?
Ontwikkeling v.d. tenen en de nagels. De foetus lijkt nu op een pup en het geslacht is vanaf nu bepaald. De ogen die ervoor open waren sluiten zich nu. De foetus groeit nu van 18 mm naar 30 mm. De ontwikkeling v.d. organen loopt op zijn einde en de foetussen zijn nu minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. 

13 mei 2019 (dag 30 v.d. dracht): We zijn nog steeds in de wolken van het bericht van afgelopen zaterdag, puppy's op komst! Dieke doet het prima. Ze eet goed en houdt zichzelf verder rustig. Ze slaapt veel en tijdens wandelingen doet ze rustig haar ding. Spelen met andere honden wil ze echt niet momenteel.
Stabyhoun.nl

Week 6 - 19 t/m 25 Mei 2017

36 tot 42 dagen - Wat gebeurd er in het lichaam?

Ontwikkeling v.d. huid en pigmentvorming. De foetus weegt nu 6 gram en is 45 mm groot. Harttonen kunnen nu met de stethoscoop beluisterd worden.